Termeni si conditii

1. DEFINITII SI TERMENI

MUST HAVE– este denumirea comerciala a S.C. MUST HAVE S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Aleea Parva, Nr. 6, sector 6, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/7212/2009, cod unic de inregistrare fiscala 25703448.

VANZATOR– orice partener din www.lemnesc.ro Marketplace.

CUMPARATOR– poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un CONT in SITE si efectueaza o COMANDA.

CLIENT– poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre MUST HAVE (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre MUST HAVE si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

UTILIZATOR– orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica inregistrata pe SITE, care, prin finalizarea procesului de creare a CONTULUI, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice SITE-ului din sectiunea TERMENI SI CONDITII GENERALE.

CONT– sectiunea din SITE formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite CUMPARATORULUI transmiterea COMENZII si care contine informatii despre CUMPARATOR si istoricul CUMPARATORULUI in SITE (COMENZI, facturi fiscale, garantii BUNURI, etc.). UTILIZATORUL este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea CONTULUI sunt corecte, complete si actualizate.

SITE– magazinul online gazduit la adresa web www.lemnesc.ro.

COMANDA– un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre VANZATOR si CUMPARATOR prin care CUMPARATORUL transmite VANZATORULUI, prin intermediul SITE-ului intentia sa de a achizitiona BUNURI de pe SITE.

BUNURI– orice produs listat pe SITE, inclusiv serviciile (transport daca e cazul) mentionate in COMANDA, care urmeaza a fi furnizate de catre VANZATOR, CUMPARATORULIUI ca urmare a CONTRACTULUI incheiat.

CONTRACT– reprezinta contractul la distanta incheiat intre VANZATOR si CUMPARATOR, fara prezenta fizica simultana a VANZATORULUI si a CUMPARATORULUI.

CONTINUT– reprezinta:

 • toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis CUMPARATORILOR de catre VANZATOR prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al VANZATORULUI, CUMPARATORULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de BUNURILE si/sau tarifele practicate de VANZATOR intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de BUNURILE si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care VANZATORUL are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la VANZATOR, sau alte date privilegiate ale acestuia.

REVIEW– o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui BUN, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca BUNUL respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

RATING– modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui CUMPARATOR fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare BUN putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de CUMPARATOR asupra unui BUN.

COMENTARIU – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui REVIEW sau a unui alt comentariu.

INTREBARE– formula de adresare catre alti CUMPARATORI cu scopul de a obtine informatii despre BUNURILE din pagina respectiva.

RASPUNS– informatie scrisa care este transmisa VANZATORULUI/CLIENTULUI/CUMPARATORULUI care a adresat o Intrebare in SITE, in pagina unui anumit BUN. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un VANZATOR/CLIENT/CUMPARATOR unui alt VANZATOR/CLIENT/CUMPARATOR in cadrul unei discutii.

DOCUMENT– prezentele TERMENE SI CONDITII.

COMUNICARI COMERCIALE– orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/telefonic) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la BUNURI adaugate in sectiunea “CONT/COSUL MEU” precum si alte comunicari

TRANZACTIE– incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui BUN si/sau SERVICIU de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI, indiferent de modalitatea de livrare.

SPECIFICATII– toate specificatiile si/sau descrierile BUNURILOR asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei COMENZI pe SITE, CUMPARATORUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care VANZATORUL isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre CUMPARATOR, dupa efectuarea COMENZII are rol de informare si nu reprezinta acceptarea COMENZII. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, VANZATORUL isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea BUNURILOR si/sau SERVICIILOR din COMANDA. Daca modifica cantitatea de BUNURI si/sau SERVICII din COMANDA va anunta CUMPARATORUL la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia VANZATORULUI la efectuarea COMENZII si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre VANZATOR si CUMPARATOR in momentul primirii de catre CUMPARATOR de la VANZATOR, prin intermediul postei electronice a notificarii de expediere a COMENZII.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre VANZATOR pe SITE vor sta la baza CONTRACTULUI, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre VANZATOR pentru BUNURILE achizitionate.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei COMENZI ii este permis oricarui VANZATOR/CUMPARATOR.

Pentru motive justificate MUST HAVE isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul VANZATORULUI/CUMPARATORULUI in vederea efectuarii unei COMENZI, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii VANZATORULUI/CUMPARATORULUI pe SITE, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel MUST HAVE. In oricare dintre aceste cazuri, VANZATORUL/CUMPARATORUL se poate adresa prin email la adresa office@lemnesc.ro pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu VANZATORUL se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “CONTACT” din SITE. VANZATORUL are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. Toate tarifele aferente BUNURILOR si/sau SERVICIILOR prezentate pe SITE sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.4 Toate informatiile folosite pentru descrierea BUNURILOR si/sau a SERVICIILOR disponibile pe SITE (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea VANZATORULUI, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.5. Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui BUN sau SERVICIU, CUMPARATORULUI i se va solicita inscrierea unui REVIEW legat de BUNUL sau SERVICIUL achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de CUMPARATOR in CONT. In acest fel, CUMPARATORUL contribuie la informarea altor posibili VANZATORI/ CLIENTI/ CUMPARATORI de pe SITE si se implica activ in dezvoltarea de noi SERVICII si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor BUNURILOR.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

VANZATORUL poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru SERVICII ce tin de onorarea COMENZII, cu informarea CUMPARATORULUI, nefiind necesar acordul acestuia. VANZATORUL va fi intotdeauna responsabil fata de CUMPARATOR pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Prin publicarea CONTINUTULUI pe SITE, acesta ramane in proprietatea VANZATORULUI, care acorda MUST HAVE drept neexlusiv de folosinta asupra acestora, in scopul promovarii SITE-ului, a magazinului VANZATORULUI sau a oricaror alte servicii oferite, in general. Prin incarcarea CONTINUTULUI pe SITE, VANZATORUL se obliga sa nu solicite niciun fel de compensare pentru utilizarea in aceste scopuri.

5.2. MUST HAVE se obliga sa nu foloseasca CONTINUTUL in scopul obtinerii directe de foloase materiale in schimbul respectivului CONTINUT.

5.3. CLIENTULUI/CUMPARATORULUI nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, includerea oricarui CONTINUT in orice alt context decat cel original intentionat, includerea oricarui CONTINUT in afara SITE-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor asupra CONTINUTULUI precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea CONTINUTULUI, decat cu acordul scris expres al MUST HAVE respectiv al VANZATORULUI, in functie de situatie.

5.4. Orice CONTINUT la care CLIENTUL/CUMPARATORUL/VANZATORUL are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta DOCUMENTULUI, in cazul in care CONTINUTUL nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre parti.

5.5. CLIENTUL/CUMPARATORUL/VANZATORUL poate copia, transfera si/sau utiliza alt CONTINUT decat cel asupra caruia detine drepturi de folosinta, numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile DOCUMENTULUI.

5.6. Niciun CONTINUT transmis catre CLIENT, VANZATOR sau CUMPARATOR, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea MUST HAVE si/sau al angajatului MUST HAVE care a mijlocit transferul de CONTINUT, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a CONTINUTULUI in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul DOCUMENT sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

6. COMANDA

6.1. CLIENTUL/CUMPARATORUL poate efectua COMENZI prin intermediul platformei www.lemnesc.ro, prin adaugarea BUNURILOR dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza COMANDA efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un BUN si/sau un SERVICIU este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui BUN/SERVICIU in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii COMENZII, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a BUNULUI.

6.2. Prin finalizarea COMENZII CUMPARATORUL consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii COMENZII.

6.3. Prin finalizarea COMENZII, CUMPARATORUL consimte ca VANZATORUL poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de VANZATOR, in orice situatie in care este necesara contactarea CUMPARATORULUI.

6.4. Vanzatorul nu va accepta comenzi telefonice. Orice comanda realizata altfel decat prin intermediul platformei, duce la incheierea contractului dintre MUST HAVE si Vanzator si automat la blocarea contului de Vanzator.

6.5. Pentru orice alta dimensiune sau culoare de produs (BUNURI la comanda), trebuie creat un BUN personalizat pentru a putea fi vandut prin platforma www.lemnesc.ro

6.6. VANZATORUL poate anula COMANDA efectuata de catre CUMPARATOR, in urma unei notificari prealabile adresate CUMPARATORULUI, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese doar daca datele furnizate de catre CLIENT/CUMPARATOR, pe SITE sunt incomplete si/sau incorecte;

6.7. CUMPARATORUL are dreptul sa se retraga din CONTRACT, respectiv sa returneze un BUN, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui BUN expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care CUMPARATORUL intră în posesia fizică a ultimului BUN – în cazul în care CUMPARATORUL comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
 • ziua în care CUMPARATORUL intră în posesia fizică a ultimului BUN sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

6.8. In cazul in care CUMPARATORUL decide sa se retraga din CONTRACT, acesta va putea completa online formularul de retur

6.9. In cazul in care CLIENTUL/CUMPARATORUL solicita retragerea din CONTRACT in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care COMANDA este achitata, VANZATORUL va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii VANZATORULUI de catre CUMPARATOR asupra deciziei sale de retragere din CONTRACT. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.10. Pentru COMENZILE achitate prin transfer bancar restituireasumei se face prin virament bancar sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

6.11. Pentru COMENZILE achitate ramburs prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat.

6.12. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea BUNURILOR vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi BUNURILE (se va lua data cea mai recenta).

6.13. Daca BUNUL este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, BUNUL este deteriorat), VANZATORUL isi rezerva dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea BUNULUI in stadiul initial, dupa caz,sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea CUMPARATORULUI, VANZATORUL va reexpedia BUNUL, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre CUMPARATOR.

Diminuarea valorii BUNURILOR returnate

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță CUMPARATORUL nu are posibilitatea de a verifica BUNURILE înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din același motiv, CUMPARATORULUI i se permite să testeze și să verifice BUNURILE pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a BUNURILOR.

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a BUNURILOR, CUMPARATORUL trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. De exemplu: CUMPARATORUL trebuie doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte la diverse ocazii.

CUMPARATORUL este responsabil doar pentru diminuarea valorii BUNURILOR care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării BUNURILOR.

In cazul in care CUMPARATORUL își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat BUNURILE într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, CUMPARATORUL este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii BUNURILOR.

Accesoriile aflate în cutia BUNULUI precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din BUN. Ca urmare, recomandam CUMPARATORULUI atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returneze in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate accesoriile acestuia.

Bunurile returnate ce prezinta urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare, reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs RECONDITIONAT/RESIGILAT. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

Orice diminuare a valorii BUNURILOR rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării BUNURILOR este in responsabilitatea CUMPARATORULUI. Pentru claritate, din pretul total al BUNULUI returnat, VANZATORUL va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii BUNULUI in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a BUNULUI, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre CUMPARATOR la receptionarea BUNURILOR returnate.

6.14. Disponibilitatea unui BUN va fi afisata in Site dupa cum urmeaza:

“IN STOC” – BUNUL se afla in stocul Vanzatorului.

“DISPONIBIL PENTRU PRECOMANDA” – BUNUL nu este disponibil in stocul VANZATORULUI. Dar, daca inregistrezi o COMANDA pentru un BUN care are in dreptul lui “DISPONIBIL PENTRU PRECOMANDA”, VANZATORUL va anunta CUMPARATORUL termenul in care BUNUL va putea fi disponibil

“STOC EPUIZAT” – Bunul nu mai este disponibil in stocul VANZATORULUI

7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din CONTRACT următoarele:

7.2. Furnizarea de BUNURI confecţionate după specificaţiile prezentate de CUMPARATOR sau personalizate în mod clar;

7.3. Contractele în cazul cărora CUMPARATORUL a solicitat în mod special VANZATORULUI să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, VANZATORUL prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de CUMPARATOR sau furnizează alte BUNURI decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor SERVICII sau BUNURI suplimentare;

8. CONFIDENTIALITATE

8.1. MUST HAVE va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul DOCUMENT.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de CUMPARATOR/CLIENT cu privire la COMANDA/CONTRACT fara consimtamantul prealabil scris al VANZATORULUI.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui SITE, oferiti VANZATORULUI acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca VANZATORUL sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul SITE-ului. MUST HAVE nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

9. COMUNICARI COMERCIALE

9.1. CUMPARATORUL/VANZATORUL/CLIENTUL isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat VANZATORULUI pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

 • prin modificarea setarilor din CONT la sectiunea “Abonarile mele”;
 • prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la VANZATOR; sau
 • prin contactarea VANZATORULUI.

9.2. Prin adaugarea de BUNURI sau Servicii in sectiunea din CONT:

“COSUL MEU”, VANZATORUL va transmite CUMPARATORULUI/CLIENTULUI Comunicari Comerciale cu privire:

 • la modificarea pretului BUNURILOR sau SERVICIILOR adaugate in sectiunea “COSUL MEU”,
 • la recomandari de BUNURI similare cu cele adaugate in sectiunea “COSUL MEU”,
 • la existenta BUNURILOR in sectiunea “COSUL MEU”, si
 • disponibilitate stoc Bunuri adaugate in sectiunea “COSUL MEU”.

“FAVORITE”, VANZATORUL va transmite CUMPARATORULUI/CLIENTULUI Comunicari Comerciale cu privire:

 • la modificarea pretului BUNURILOR adaugate in sectiunea “FAVORITE”,
 • la recomandari de BUNURI similar cu cele adaugate in sectiunea “FAVORITE”, si
 • la disponibilitate stoc Bunuri adaugate in sectiunea “FAVORITE”,.

9.3. In urma achizitionarii unui BUN, VANZATORUL va transmite CUMPARATORULUI/CLIENTULUI Comunicari Comerciale cu privire la sugestii de BUNURI recomandate a fi utilizate impreuna cu BUNUL achizitionat.

9.4. CLIENTUL/VANZATORUL se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate la punctul 9.3. de mai sus prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la MUST HAVE sau prin contactarea MUST HAVE in acest sens.

9.5. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de BUNURI si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea MUST HAVE.

10. FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile BUNURILOR si SERVICIILOR afisate in cadrul site-ului www.lemnesc.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare COMANDA. VANZATORUL va emite catre CUMPARATOR o factura pentru BUNURILE si SERVICIILE livrate, obligatia CUMPARATORULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. VANZATORUL va transmite CUMPARATORULUI factura aferenta COMENZII ce contine BUNURI si/sau SERVICII vandute precum şi pentru orice alte plati aferente COMENZII, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in CONTUL CUMPARATORULUI sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de CUMPARATOR in CONTUL sau.

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente COMENZII, CUMPARATORULUI ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din CONTUL sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei COMENZI, existente in CONT.

10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare CUMPARATORUL, accesand CONTUL sau, va detine o evidenta a facturilor emise de VANZATOR, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

10.6. Prin trimiterea COMENZII, CUMPARATORUL isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora in CONTUL sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in CONTUL sau.

10.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in CONT, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@lemnesc.ro.

11. LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Conditiile de livrare a BUNURILOR vandute sunt specificate de fiecare VANZATOR in parte

11.2. VANZATORUL va asigura ambalarea corespunzatoare a BUNURILOR si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3. VANZATORUL va efectua livrarea BUNURILOR numai pe teritoriul Romaniei.

12. GARANTII

12.1. Toate BUNURILE comercializate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

12.2. CUMPARATORUL va primi la livrare pentru fiecare BUN care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia BUNURILOR achizitionate este asigurata de catre service-ul autorizat mentionat pe certificatul de garantie afferent BUNULUI sau de catre VANZATOR.

12.3. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent BUNULUI din COMANDA, CUMPARATORULUI ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din CONTUL sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei COMENZI, existente in CONT.

Prin aceasta modalitate de comunicare CUMPARATORUL, accesand CONTUL sau de pe www.lemnesc.ro, va detine o evidenta a certificatelor de garantie emise, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 (patruzecisiopt) de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: office@lemnesc.ro.

Lipsa certificatului de garantie al BUNULUI trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia BUNULUI pe adresa office@lemnesc.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra BUNURILOR va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea CUMPARATORULUI in locatia indicata in COMANDA (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul VANZATORULUI).

14. RASPUNDERE

14.1. VANZATORUL nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care CUMPARATORUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre VANZATOR a oricarei din obligatiile sale conform COMENZII si pentru daune care rezulta din utilizarea BUNURILOR dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

14.2. Prin crearea si utilizarea CONTULUI, VANZATORUL/ CUMPARATORUL isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de CONT (user si parola) si pentru gestionarea accesarii CONTULUI, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul CONTULUI sau.

14.3. Prin crearea CONTULUI si/sau utilizarea CONTINUTULUI si/sau plasarea COMENZILOR, CLIENTUL / VANZATORUL/ CUMPARATORUL accepta in mod expres si fara echivoc TERMENii SI CONDITIILE SITE-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul SITE-ului, existenta la data crearii CONTULUI si/sau utilizarii CONTINUTULUI si/sau la data plasarii COMENZII.

14.4. MUST HAVE isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic TERMENii SI CONDITIILE SITE-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a SITE-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili CLIENTILOR / VANZATORILOR/ CUMPARATORILOR de la momentul afisarii in SITE. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe SITE versiunea modificată a DOCUMENTULUI, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui DOCUMENT.

15. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

15.1. Scrierea de REVIEW-uri, COMENTARII, INTREBARI si RASPUNSURI se poate face, de catre CLIENTI/CUMPARATORI/VANZATORI, in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

15.2. In momentul inregistrarii unui anumit REVIEW/COMENTARIU/INTREBARE/RASPUNS pe SITE, CLIENTII/CUMPARATORII acorda VANZATORULUI o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul VANZATORULUI de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

15.3. Fiecare VANZATOR/CLIENT/CUMPARATOR, in momentul inscrierii de REVIEW/COMENTARIU/INTREBARE/RASPUNS in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

 • sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii COMENZII;
 • sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv
 • sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt VANZATOR/CLIENT/CUMPARATOR;
 • sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe SITE astfel: orice INTREBARE va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor”, si orice REVIEW va fi inscris in sectiunea “Review-uri”;
 • sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
 • sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe SITE fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
 • sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
 • sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si VANZATORUL;
 • sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre VANZATOR sau sa inscrie REVIEW-uri/COMENTARII/INTREBARI/RASPUNSURI care sa contina materiale de natura publicitara;
 • sa nu utilizeze REVIEW-ul/COMENTARIUL/INTREBAREA/RASPUNSUL ca mijloc de comunicare cu VANZATORUL, in acest sens se vor folosi datele de contact ale VANZATORULUI inscrise pe SITE.

15.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui REVIEW, CLIENTUL/CUMPARATORUL va adauga si un RATING relevant pentru produsul sau serviciul aferent. REVIEW-urile, impreuna cu RATING-urile corespunzatoare lor, vor influenta RATING-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un REVIEW insotit de un RATING mare duce la o crestere a RATING-ului general, iar un REVIEW insotit de un RATING mic duce la o scadere a RATING-ului general.

CLIENTII/CUMPARATORII ce inscriu REVIEW-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:

 • fisierele incarcate vor contine imagini care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie REVIEW-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
 • fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
 • fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
 • fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca VANZATORUL.

15.5. Cand un REVIEW/COMENTARIU/INTREBARE sau RASPUNS este semnalat de catre un VANZATOR/CLIENT/CUMPARATOR ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre VANZATOR pentru a determina daca incalca TERMENII SI CONDITIILE SITE-ului. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din SITE numai dupa examinarea acestora de catre VANZATOR.

15.6. In cazul in care se constata incalcarea TERMENILOR SI CONDITIILOR in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea VANZATORULUI/CLIENTULUI/CUMPARATORULUI de a inscrie REVIEW-uri/COMENTARII/INTREBARI sau RASPUNSURI in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review-uri”.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de BUNUL si/sau SERVICIUL achizitionat, CUMPARATORII ne puteti contacta prin email la adresa office@lemnesc.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

16. FORTA MAJORA

16.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre VANZATOR si CLIENTI / CUMPARATORI se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.